måndag 29 november 2010

Måndag vecka 48

På torsdag kommer vi att ha trygghetsdag på skolan mellan 9.40 och 13.50. Innan och efter dessa klockslag blir det vanliga lektioner.
I veckan kommer vi att skicka hem omdömena i ett kuvert. Vi kommer också höra av oss och boka tider för utvecklingssamtal. Eleverna har två prov denna vecka - NO och engelska.

Här nedan kommer information om trygghetsdagen från vår kurator.

/Jens och Anna-Karin


Kuratorn informerar…

Skolan ska enligt lag arbeta för att alla elever ges lika rättigheter och samma möjligheter. Detta innebär att skolan måste arbeta för att förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Hur skolan ska arbeta förebyggande samt vilka åtgärder som ska vidtas om någon blir utsatt finns samlade i skolans likabehandlingsplan.

Planen ska beskriva hur situationen ser ut på skolan och vad man kan förbättra för att ingen ska känna sig mobbad eller kränkt. Planen ska i första hand handla om vad skolan ska göra för att förebygga diskriminering, trakasserier, mobbning och annan kränkande behandling, men även åtgärder när någon har blivit utsatt ska beskrivas.

Torsdagen den 2 december kommer vi att bryta schemat för samtliga elever för att jobba med tryggheten på skolan. Skolan börjar och slutar enligt ordinarie schema och vissa ordinarie lektioner kommer att hållas. Eleverna kommer tillsammans med sina kontaktlärare att bekanta sig med vår likabehandlingsplan samt jobba med förslag på hur vi kan utveckla den. Målet med denna dag är dels att eleverna blir bekanta med begreppen diskriminering, trakasserier och kränkande behandling och dels att eleverna gör en djupdykning i fenomenet mobbning; vad som driver en mobbare och vad som hände med den som utsätts.

Det är viktigt att poängtera att det viktigaste trygghetsarbetet inte är det som görs på speciella temadagar, utan det som görs dagarna emellan! Temadagarna syftar till att höja medvetenheten och kvaliteten i det dagliga trygghetsarbetet.

Skolans likabehandlingsplan finns att läsa på vår hemsida. http://www.kalmar.se/t/turismofferlist.aspx?id=45284


Har du som förälder några frågor eller funderingar inför eller efter denna dag är du hjärtligt välkommen att höra av dig.


Vänliga hälsningar

Linda Lavesson
Kurator
Tfn. 0480-45 20 01
linda.lavesson_1@kalmar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar