tisdag 3 april 2012

Tisdag vecka 14

Nya arbetsområden är nu påbörjade i flera ämnen. I SO handlar det om arbete och pengar. Klassen jobbar bland annat med instuderingsfrågor utifrån ett häfte. Det blir prov på detta i vecka 18. För de som satsar på högre betyg än godkänt blir det ytterligare en uppgift som ska göras. I fysik arbetar klassen utifrån ett häfte med kraft och tryck. Detta ska vara klart ca tre veckor efter påsklovet. Efter detta område blir det bilbygge inom ämnet teknik. I svenska blir det kärlekstema ett antal veckor framöver. Det är olika texter som ska skrivas inom ämnet. Eleverna väljer uppgifter utifrån ett häfte och arbetet sammanställs i form av en Kärlekshandbok som ska lämnas in senast fredagen den 11 maj, vecka 19. I biologi kommer klassen att påbörja grupparbeten efter påsklovet. Varje grupp kommer att få ett område inom genteknik att jobba med; leta fakta och sammanställa. Detta ska sedan redovisas i tvärgrupper. Det innebär att varje elev ska redovisa muntligt om det ämne som gruppen jobbat med i en annan grupp.
I bild avslutas området med reklambild-motbild denna vecka. Resten av terminens arbete i bild handlar om konsthistoria där det också blir ett prov, att göra ett eget verk i tilldelad konststil samt etik och moral kring bilders förmedlande.
I idrott kommer det bland annat att bli dans, orientering och terränglöpning framöver. På onsdag förmiddag i vecka 16 träffar årskurs 9 Spinnrockarna för att lära sig bugg och foxtrot. På onsdagen i vecka 19 är det sedan dags för orientering.
I vecka 16 och 17 är det nationellt prov i engelska på torsdagen respektive fredagen.
Eleverna har fått information av Bengt, vår syv-konsulent, kring gymnasievalen och preliminär antagning. Omvalsperioden börjar den 16 april och de elever som vill göra ett omval får söka upp Bengt.

Vi önskar alla en Glad Påsk!

/Jens, Rikard och Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar